Translate

dimarts, 4 de març del 2014

NO EM DEIXIS MAI

Durant el primer trimestre el curs de 2nB hem llegit la novel·la No em deixis mai de Kazuo Ishiguro, un escriptor japonés que va passar la seva infància a Anglaterra i va fer la seva carrera allà.
Aquesta novel·la és una crítica social en contra del clonatge humà i ens explica un exemple de com podria ser la nostra societat sinó ho parem. Aquest és un resum del llibre:
La Kath, que és la protagonista, va ser educada a Hailsham des dels 12 fins els 18 anys, etapa que va compartir amb amics com en Tommy i la Ruth. Els mestres d'aquesta escola els van educar com si fossin humans i van fer que sentissin emocions i que tinguessin sentiments. Quan van acabar aquest període es van mudar a la Residència, que era el lloc on es cuidaven abans de començar les donacions d'òrgans que els hi corresponien. Van anar coneixent més gent i la Ruth es va fer amiga d'ells. Quan es van iniciar les donacions, els tres amics d'infantesa es varen separar i van agafar camins diferents: la Kath es va convertir en cuidadora abans de començar les donacions, en canvi la Ruth i en Tommy van optar per ser directament donants. Uns anys més tard es van retrobar i van passar una sèrie de coses entre la Kath i en Tommy. Si voleu saber-ne el final us animem a llegir el llibre. Us agradarà molt.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada